Karbondioksit (CO2) Tayini
Karbondioksit (CO2) Tayini
Karbondioksit (CO2) yiyecek ve içecek sektöründe yaygın olarak kullanılan gazdır. Alkolsüz içeceklerde karbonatlama ve ürünün raf ömrünü uzatmak için gıda ambalajlamada kullanılmaktadır. Modifiye Atmosferde Paketleme olarak da adlandırılan bu işlem ile gıdaların oksijenle bağlantısının kesilerek raf ömrünün uzatılması hedeflenmektedir.
- Karbondioksit (CO2) gıda sektöründe birçok farklı amaçla kullanılabilir.
- Gıdaların raf ömrünü artırmak için Kontrollü Atmosfer ve Modifiye Atmosfer ambalajlama
- Gıdayı buharlaşırken soğutmak ve depolamak için Dondurucu Sıvı olarak
- Kahveden kafeini ayırmak ve havuçtan β-karoten elde etme
- Kola, soda gibi gazlı içecek üretiminde
10 Mayıs 2023