Prebiyotik – Probiyotik Nedir?
Prebiyotik – Probiyotik Nedir?
![](/Content/17/Blog/kzdccghf.jpg)
Prebiyotikler; bağırsakların düzenli olarak çalışmasına yardımcı olan insan vücudu tarafından sindirilemeyen besin lifleri olarak tanımlanmaktadır.
Prebiyotiklerin Faydaları:
- Bağırsak florasındaki yararlı bakterilerin çalışmasına yardımcı olur.
- Bağırsağın sağlıklı ve düzgün çalışmasını destekler.
- Kan şekerini düzenler.
- Kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini artırır.
Soğan, sarımsak, pırasa, elma, yulaf, arpa gibi lifli gıdalarda bulunmaktadır.
Probiyotikler; sindirim sistemi ve sağlık açısından faydalı, canlı organizmalardır.
Probiyotiklerin Faydaları:
- Bağırsakta yararlı bakterileri çoğaltarak zararlı bakteri sayısını azaltır.
- Bağırsakta yararlı bakterilerin doğal dengesini korur.
- İshali önler.
- Şişkinlik gibi rahatsızlıkları önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yoğurt, kefir, ayran, turşu, peynir, fermente süt gibi gıdalarda bulunmaktadır.
GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.